20 de juliol 2014

Un millón de gotas



Després de passar molts anys sense saber res de la seva germana Laura, a Gonzalo li comuniquen que aquesta s´ha suicidat i també que és la principal sospitosa d´haver torturat i matat a l´assassí de la mafia rusa que va matar al seu nebot Roberto.

Gonzalo no es creu que la seva germana hagi estat capaç de cometre aquest assasinat, així és que, seguint els passos de la seva germna, començarà una investigació que el portarà a descobrir el passat de la seva pròpia familia, encara que  per això, hagi de desenterrar uns records que ell creia tenir oblidats i es posi en perill ell i de rebot a la seva familia, ja que, tal com va fer la seva germana Laura, es vol enfrentar tot sol a la “Matrioshka”.

Paral·lelament coneixerem la història del seu pare Elias quan de jove va anar a Rússia i sabrem les penúries que allà va soportar.

Aquesta “Un millón de gotas”, és la primera novel·la de VÍCTOR DEL ÁRBOL, que he llegit. I la veritat és que no pensava que m´agradaria tant. M´he trobat amb una obra molt ben escrita on les paraules flueixen adequadament per explicar-nos la seva història. L´únic de negatiu que potser li trobo és que a vegades, la part del relat de les vivències del seu pare, encara que necessari pel desenvolupament de la novel·la, es fa una mica pesat.

A part d´això, és una molt bona novel·la negra, molt ben construida i documentada amb uns bons personatges, on cadascú ocupa molt bé el seu lloc i funció dins de l´obra.

                                Un millón de gotas, VÍCTOR DEL ÁRBOL
                                Destino
                                Valoració: 8