17 d’agost 2014

Petirrojo



Quan Harry Hole, un dels millors investigadors de la policia noruega, dispara per accident a un membre del servei secret, durant la visita del president nordamericà, és relegat a la feina de policia de seguretat ciutadana. Allà li encomanen seguir el rastre d´una xarxa de tràfic d´armes relacionada amb membres neonazis. Aquesta investigació el portarà cap a un veterà de la segona guerra mundial que sembla ser que hi podria estar implicat i que recentment ha fet la compra d´un rifle. Però li falta saber qui ha estat l´intermediari d´aquesta compra.

Paral·lelament coneixerem la història de Daniel, que va combatre durant la segona guerra mundial, al que molts donen per mort. Serà veritat?

Combinant dues èpoques, l´actual i alguns anys de la segona guerra mundial, JO NESBO, a través del seu protagonista, Harry Hole ens presenta una molt bona novel·la negra,  amb una prosa cuidada que al principi, té un ritme tranquil, el qual anirà augmentant a mida vagi transcorrint la trama.

Has d´estar ben atent per no perdre´n  el fil, ja que NESBO, ha creat una història un tant enrevessada, a la vegada que  interessant.

Ja puc tatxar un altre dels autors no llegits de la meva llista i al que segur seguiré llegint, ha valgut la pena esperar per conèixe´l.

                                            Petirrojo, "Rødstrupe", JO NESBO
                                            RBA
                                            Valoració: 9