13 de desembre 2014

En llamas



El fet d´haver estat els guanyadors dels últims jocs de la fam, no aporta tranquilitat a la vida de Katniss i Peeta, si no més ben al contrari. 

Després de decidir menjar-se les baies per voler suicidar-se, els vigilants i sobretot el president Snow, es senten amenaçats i burlats, ja que a diferència de la gent del Capitoli que va interpretar-ho com un acte d´amor apassionat, aquests ho veuen com l´ombra d´una rebel·lió i no poden permetre-ho.


Així, li fa saber el mateix president Snow a Katniss, quan la visita per amenaçar-la, ordenant-li que sigui prudent en els seus actes, si no vol que la seva família, la de Peeta i la de Gale, en pateixin les conseqüències. També li remarca que l´ haurà de convèncer de que realment està enamorada de Peeta, ja que ell, en cap moment, s´ha cregut la seva farsa romàntica.


Quan comencen la gira pels diferents districtes, Katniss i Peeta veuen com la gent, ja no està tant conformada com abans, tenen ganes de lluitar i acabar amb l´opresió del Capitoli.

Potser sí l´incident de les baies, ha estat l´espurna que ha començat a encendre tot això, Katniss amb el seu acte, els hi ha donat esperança per intentar canviar la situació en la que viuen.


Com a resposta a aquests actes de sublevació, el Capitoli, aprofitant que enguany són els 75e jocs de la fam i cada 25 anys aquests es modifiquen, convoquen als guanyadors de tots els jocs, per què aquest any siguin els tributs a participar.


Trepidant continuació d´aquella primera “Juegos del hambre”. 


En aquesta “En llamas”, veiem com la població dels diferents districtes, esperançada amb el final dels anteriors jocs, decideixen rebelar-se en contra el Capitoli. Utilitzant a Katniss com la líder d´aquesta rebel·lió, sense que ella en sigui conscient, comencen una lenta, però ferma sublevació, mentres ella i Peeta i els altres tributs están intentant salvar la vida durant els jocs.


Us recomanaria que no us quedessiu sense llegir aquesta segona entrega dels “Jocs de la fam”, del que també hi ha la pel·lícula, ja que hi ha parts de la trama de la història, que en la versió cinematográfica no hi apareixen i que són molt interessants.


Veiem com finalitza SUZANNE COLLINS, aquesta addictiva trilogia, en la última entrega “Sinsajo”.

                         En llamas, "Catching fire", SUZANNE COLLINS
                         RBA
                         Valoració: 10