30 de juny 2014

Amos y mazmorras. Sexta parte



Després de trobar a Sophie, a la qual havien segrestat, Nick se l´emporta a casa seva per poder protegir-la.

Sophie es desperta sense saber on és i descobreix que l´han tatuada i no és un tatuatge comú, li ha fet un membre de la “Yakuza”, la mafia japonesa.

Ella només vol tornar a tenir  l´amor de Nick i no sap qué fer per poder recuperar-lo de nou. 

Nick, per la seva part vol odiar-la, però l´atracció i l´amor que encara sent per ella, no el deixen viure. Però, de moment ha de deixar enrere aquests pensaments i centrar-se en trobar al que ha gosat tocar a Sophie i venjar-se, per això es reuneixen tots per descobrir el motiu que té la yakuza per atacar a Sophie.

La tensió que hi ha entre ells cada cop és més forta, però per molt que Sophie, li reclami el perdó i li digui que encara l´estima, Nick no li posarà fàcil.

Podran recuperar tot allò que tenien?

En aquesta segona part, veurem a una Sophie disposada a tot per poder tornar a estar amb Nick i poder conèixer realment a l´home que s´estima. No deixarà d´intentar tornar a conquerir el cor de Nick, encara que sembli que ja no és el mateix d´abans.

I veurem també la lluita interior de Nick, per poder tornar a confiar en la seva dona, després que aquesta el privés de tot allò que ell considerava el més important a la seva vida: la confiança i  l´amor incondicional de Sophie i sobretot tornar a poder estar amb la petita Cindy,  el fruit del seu gran amor.

LENA VALENTI, no deixarà de sorprendrem. Sempre sap com crear una gran història d´amor, encara que et faci patir fins al final, per a aconseguir sempre un gran desenllaç.

                       Amos y mazmorras.Sexta parte, LENA VALENTI
                       Ediciones Vanir
                       Valoració: 10


Amos y mazmorras. Quinta parte



Des del moment en que Sophie i Nick es coneixen, creix entre ells una immensa atracció, que en poc temps farà que es tornin inseparables i que cada vegada estiguin més enamorats. De seguida, decideixen començar una vida plegats. L ´únic problema que han de solventar és l´acceptació dels pares de Sophie que havien esperat que la seva filla estigués amb algú diferent a Nick, però amb el temps hauran d´ acceptar la decisió de la seva filla.

Tot sembla anar perfecte, excepte pel secret que Nick ha d´amagar-li a Sophie, al no poder dir-li que és un agent del FBI, però no vol arriscar-se a perdre-la.

Quan Nick s´està preparant per la missió “Amos y mazmorras”, descobrirà una part d´ell que fins ara li era desconeguda i que li agrada, tant és així,  que vol compartir-la amb Sophie, però al fer-ho tot el món que havien creat ràpidament es desmonorarà.

En aquesta primera part, coneixerem els inicis de la història entre Sophie i Nick i la seva posterior evolució i sabrem per què es separen, després de viure durant tants anys una perfecta història d´amor. Anirem coneixent més detalls que en les altres parts d´”Amos y mazmorras”, només veiem de passada.
Aquesta finalitza quan tornen de la missió que els canvia la vida per sempre.
Però això no s´acaba aquí, en la segona part seguirem d´a prop a Sophie i Nick i sabrem si es pot arreglar tot allò que ara sembla tant perdut.

                       Amos y mazmorras.Quinta parte, LENA VALENTI
                       Ediciones Vanir
                       Valoració: 10
 

27 de juny 2014

Sal de vainilla



Àlex és un excel·lent cuiner, però té un caràcter difícil. Per aquest motiu s´ha quedat tot sol per portar el seu restaurant “El viejo mundo”, on supleix la falta d´aliments provinents d´Amèrica amb els seus exquisits i innovadors  plats.
Però gairebé no té clients, a part d´algun crític gastronòmic, de tant en tant. I s´ha d´encarregar de fer tota la feina: cuinar,  atendre la sala i portar els comtes.

Un amic seu, Óscar, li proposa que agafi com a ajudant a una amiga bloguera seva, que és una apassionada del món culinari, per què l´ajudi una mica a la cuina i amb les tasques de cambrera.

Així entrarà a la vida d´Àlex, Annette, plena d´idees i receptes noves. 

Poc a poc, la seva convivència anirà millorant, però podran sobreviure dues persones tant diferents?

ADA PARELLADA, ens sorprén amb aquesta “Sal de vainilla”, on barreja diferents gèneres i crea una deliciosa novel·la divertida, distesa, molt indicada pels amants de la cuina, amb l´aportació d´uns personatges molt diferents entre sí, però molt ben el·laborats que donen una visió molt realista i humana, d´aquest món, incorporant amb ells alguns tocs dramàtics i a través dels quals, ens mostra el dia a dia d´un restaurant i ens fa veure les vicisituds que s´han de passar per fer que tot això rutlli.

                                               Sal de vainilla, ADA PARELLADA
                                               Booket
                                               Valoració: 7

20 de juny 2014

Gataca



Després del segrestament de les seves filles i trobar el cos cremat d´una d´elles, Lucie decideix deixar el cos de policia i abandona a Sharko.

Aquest per la seva part, torna a la comissaria 36 i ara l´ocupa l´assassinat d´una jove investigadora. Seguint els pasos de la noia morta, el portaran fins l´home que va segrestar i matar la filla de Lucie, el qual s´ha suicidat a la cel·la que ocupava a la presó. 

El destí farà que Lucie i Frank es tornin a trobar i seguint noves pistes del cas de Sharko, trobaran el cos d´un genetista mutilat i torturat fins la mort.
Així, tornaran a treballar junts un altre cop, tot i que Lucie ho farà de manera extraoficial, ja que vol arribar fins al final, per poder deixar enrera el dol i el dolor.

A aquesta segona novel·la de FRANK THILLIEZ, “Gataca”, l´autor ens torna a endinsar en el món de la violència en estat pur, aquest cop combinant-la amb la manipulació genètica, a través de la qual, es  poden arribar a crear individus  molt violents i cruels. No ho seran des d´un bon principi, el gen "violent”, quedarà latent fins que arribarà un dia que els transformarà en monstres.

Un cop més, la lectura de l´obra de THILLIEZ, m´ha atrapat des del principi, potser aquesta segona novel·la, ho ha fet més que la primera, “La síndrome E”, i a l´igual que aquella ens trobem amb una història diferent, original i molt creativa dins del genère de novel·la negra. També ajuda al bon desenvolupament de la història que els seus protagonistes: Lucie i Sharko, estan molt ben definits i ja ens els hem fet ben nostres.

                                       Gataca, "Gataca", FRANCK THILLIEZ
                                       Columna
                                       Valoració: 9




15 de juny 2014

La botiga vintage Astor Place


Amanda és la propietària d´una botiga de roba vintage a Nova York. 

Quan visita a una dona per comprar-li algunes peces de roba, amagat a dins d´una d´aquestes, troba un diari que pertanyia a una tal, Olive Westcott, que també va viure a Nova York, però fa més d´un segle.

Així Amanda llegint el diari, descobrirà una nova Nova York vista pels ulls d´Olive. Coneixerà la seva història, de com després d´una desgracia es queda sense res i passa de ser una dama de la societat a ser una ciutadana més que havia de guanyar-se la vida com podia.

STEPHANIE LEHMAN, ha escrit una deliciosa, encantadora  i interessant novel·la, on ens dóna a conèixer dues grans dones que lluiten per sortir endavant. Ambientada en dues èpoques diferents: l´actual que té com a protagonista a Amanda i la de principis de segle, concretament 1907, on Olive, ens instruirà sobre la dificultat que tenen les dones a aquella època, on estava mal vist que la dona tingués la seva independència. Perquè encara que hagi passat un segle hi ha coses que no canvien. Sempre ha estat més difícil dins de la societat la figura de la dona que vol assolir un lloc, no per ser dona si no per ser una part d´aquesta.

A mida que Amanda va llegint el diari i s´endinsa en la història d´Olive, a part de descobrir els secrets que aquest amaga, s´adonarà que tenen moltes coses en comú i seguint els pasos d´Olive fa un nou recorregut de la ciutat buscant els locals o carrers que ja coneixia, però que ara li semblen nous i li porten records del que ha llegit sobre ells al diari.

                La botiga vintage Astor Place, "Astor Place vintage", 
                                                               STEPHANIE LEHMAN
                Edicions 62
                Valoració: 9