20 de juny 2014

Gataca



Després del segrestament de les seves filles i trobar el cos cremat d´una d´elles, Lucie decideix deixar el cos de policia i abandona a Sharko.

Aquest per la seva part, torna a la comissaria 36 i ara l´ocupa l´assassinat d´una jove investigadora. Seguint els pasos de la noia morta, el portaran fins l´home que va segrestar i matar la filla de Lucie, el qual s´ha suicidat a la cel·la que ocupava a la presó. 

El destí farà que Lucie i Frank es tornin a trobar i seguint noves pistes del cas de Sharko, trobaran el cos d´un genetista mutilat i torturat fins la mort.
Així, tornaran a treballar junts un altre cop, tot i que Lucie ho farà de manera extraoficial, ja que vol arribar fins al final, per poder deixar enrera el dol i el dolor.

A aquesta segona novel·la de FRANK THILLIEZ, “Gataca”, l´autor ens torna a endinsar en el món de la violència en estat pur, aquest cop combinant-la amb la manipulació genètica, a través de la qual, es  poden arribar a crear individus  molt violents i cruels. No ho seran des d´un bon principi, el gen "violent”, quedarà latent fins que arribarà un dia que els transformarà en monstres.

Un cop més, la lectura de l´obra de THILLIEZ, m´ha atrapat des del principi, potser aquesta segona novel·la, ho ha fet més que la primera, “La síndrome E”, i a l´igual que aquella ens trobem amb una història diferent, original i molt creativa dins del genère de novel·la negra. També ajuda al bon desenvolupament de la història que els seus protagonistes: Lucie i Sharko, estan molt ben definits i ja ens els hem fet ben nostres.

                                       Gataca, "Gataca", FRANCK THILLIEZ
                                       Columna
                                       Valoració: 9