17 de març 2012

La clau Gaudí


Novel·la escrita a quatre mans per ANDREU CARRANZA, escriptor i periodista i per ESTEBAN MARTÍN, també periodista i editor.
Joan Givell malalt d´Alzheimer, passa els seus dies a una residència , on el visita la seva nèta Maria, historiadora d´art. Abans de morir i en un dels seus últims moments de lucidesa li explica, com ella és l´escollida, la que ha de complir amb la profecia, trobar l´objecte amb que fer-ho, el qual ell i els altres cavallers han estat protegint durant molts anys. Juntament amb el seu company Miquel aniran descobrint, a través d´endevinalles, que rera les obres del gran mestre Gaudí , s´amaguen símbols que els ajudaran a desfer tot l´entrellat d´un misteri celosament guardat. Però no seran els únics que persegueixen la seva resolució. Una poderosa cofradia també vol aconseguir el tresor que s´hi amaga.
Interessant novel·la d´intriga que ens porta a un viatge a través del temps, recorrent els edificis més emblemàtics de Barcelona construits per Gaudí. Segurament després de llegir-la ens fixarem i mirarem amb altres ulls aquestes obres del modernisme català.

             La clau Gaudí, ANDREU CARRANZA, ESTEBAN MARTÍN
             De bolsillo, Plaza & Janés
             Valoració: 7