05 de novembre 2015

La tristeza del samurái



Després de llegir-me, fa un temps, la última novel·la de VÍCTOR DEL ÁRBOL, “Un millón de gotas”, amb la que vaig descobrir aquest  autor, sempre m´havien quedat ganes de llegir més obres seves. Així és que he continuat amb la segona que va escriure, “La tristeza del samurái” i tal com l´altra, he quedat gratament satisfeta amb la seva lectura.

M´he trobat amb una obra molt ben escrita, on l´autor torna a combinar diferents èpoques i les entrellaça per anar construint la trama, amb els diferents personatges, alguns dels quals perduren en ambdues èpoques.

“La tristeza del samurái”, és una novel·la dura, però realista dels fets ocorreguts a la història d´Espanya, passant pels anys posteriors a la guerra civil, la dictadura, fins acabar amb el cop d´estat del 23 F. 

Així trobem dues protagonistes, una és Isabel, que conviu amb la misèria i l´horror de principis dels anys 40 i la seva rebel·lió als moments que li toquen viure i l´altra és Maria, advocada que és farà famosa per un cas, que ella donava ja per tancat, però al cap d´uns anys haurà de tornar a revisar i veurà que potser el seu primer veredicte no va ser l´encertat, ja que descobrirà una realitat diferent a la que ella creia quan va treballar en aquest el primer cop i també se n´assabentarà de coses que havien estat amagades o omeses que canvien la seva manera de pensar sobre el que va passar realment.

En definitiva, VÍCTOR DEL ÁRBOL, torna a crear una història molt ben escrita, on tots els personatges, compleixen a la perfecció la seva funció dins de l´obra, creant una esplèndida novel·la, plena d´intriga i acció.

                          La tristeza del samurái, VÍCTOR DEL ÁRBOL
                          Debolsillo
                          Valoració: 9