26 d’abril 2016

La víspera de casi todo



“La víspera de casi todo”, és la última novel·la de l´autor Víctor del Árbol, per la que ha rebut el premi Nadal d´enguany.

Tal i com ens té acostumats, tindrem varies històries que s´entrecreuen, combinant la historia present amb algún capítol anterior a aquesta per formar, com sempre una esplèndida obra.

Així ens trobem amb Ibarra, inspector de policia, que després de passar per un traumàtic procés de recuperació, després d´un cas molt dur, intenta refer la seva vida, però li resulta molt difícil, ja que no pot oblidar la injusta i cruel mort de la nena Amanda, a la que no va poder salvar i que el va convertir en un heroi, cosa que ell no desitjava.

Per un altre costat, ens trobem amb la mare d´Amanda, que viurà el dol i la pérdua de la seva filla deixant-se arrossegar per un camí de destrucció personal.

Però els seus camins es tornaran a trobar i hauran de fer front als seus dimonis que encara perduren en la seva consciència.

Tot i que per a mi, aquesta “La víspera de casi todo”, és de les tres que m´he llegit de l´autor la que trobo més fluixeta, és un plaer retrobar-me de nou amb la prosa de VÍCTOR DEL ÁRBOL. M´agrada molt la manera que té d´escriure i de descriure tot allò que envolta l´escena de les seves històries.

                             La víspera de casi todo, VÍCTOR DEL ÁRBOL
                             Destino
                             Valoració: 8