28 de març 2017

El gato que curaba corazones

RACHEL WELLS, en la seva primera novel·la, "El gato que curaba corazones", ens presenta una obra tendra i entranyable que té com a protagonista, el gatet Alfie.

I serà ell en primera persona, el que ens anirà explicant la seva història.

Quan la seva mestressa, Margaret, mor, Alfie sent com la filla i el gendre volen portar-lo a la protectora, ja que ells no poden ocupar- se´n. Com que la idea no l´atrau gens, se´n va de la casa i passa a convertir-se en un gat de carrer, passant unes quantes penúries.
 
Però coneixerà a Tiger, que es convertirà en la seva millor amiga i que l´ensenyarà a caçar i l´aconsellarà que es faci gatet de portal. Tria el carrer Edgar Road i es proposa tenir més d´una llar, per què no li torni a passar el que li va succeïr amb la mort de Margaret.

Així serà ell el que trï als seus amos. Començarà amb Claire, que quan la coneix està molt trista. Després amb Jonathan, que al principi quan el veu no en vol saber res i també un parell de famílies que viuen en cases contingües.

Alfie veu que tots ells necessiten una mica de felicitat i ell anirà fent cosetes per què aquests la aconsegueixin i poc a poc els anirà canviant la seva vida gris, per una de millor.

Dir que m´ha encantat aquest llibre es quedar-se curt. És una novel·la que t´omple de felicitat i que et fa adonar-te que amb una mica d´ajuda i recolzament tot és millor. Lo curiós és que tot això ho provoca Alfie amb les seves petites accions que ajuden a que les persones que ell ha triat visquin millor i sense complicacions.

Altament recomenable.


           El gato que curaba corazones, "Alfie the doorstep cat" ,
                                                                    RACHEL WELLS
           Duomo
           Valoració: 10