28 de desembre 2011

Las ardillas de Central Park están tristes los lunes


Últim llibre que completa la trilogia escrita per KATHERINE PANCOL, començada per “Els ulls grocs dels cocodrils” i seguida per “ El vals lent de les tortugues”. En aquest tercer llibre els nostres estimats personatges han anat evolucionant i poc a poc van trobant el seu lloc a les seves vides. Zoé coneix al seu primer amor, jove, innocent i perfecte com ella mateixa, la seva germana Hortense, cada vegada va fent-se més famosa en el món que ha triat, el de la moda i es donarà compte que s´ha deixar de romanços i fer cas al seu cor i veure, d´una vegada, el que tots ja han vist abans que ella, que l´amor de la seva vida és aquell que sempre ha tingut al cap, però que no s´atrevit mai a acceptar-lo com a tal. A la Shirley també li costarà aprofundir en aquest tema, però al final aconseguirà sortint-se i la nostra Joséphine? Ella, com sempre, és la que més tardarà en adonar-se que també pot tenir sort i que no ha de tenir por d´aconseguir el seu somni, de ser feliç al costat de l´home que s´estima, que es capaç de fer tot allò que es proposi, inclús de tornar a escriure un nou llibre.
En aquesta tercera entrega i última, per desgrat nostre, KATHERINE PANCOL, escriu un tancament a totes les vivències viscudes amb els personatges que ha creat i que tant ens han acompanyat aportant-nos tants bons moments.
M´agradaria que no s´acabés aquí la seva història. No sé que tenen els llibres d´aquesta autora que sempre et deixen amb ganes de saber-ne més de tots ells.

                  Las ardillas de Central Park están tristes los lunes
                  "Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi",
                                                               KATHERINE PANCOL
                  La esfera de los libros
                  Columna
                  Valoració:10