23 de juny 2013

La verdad sobre el caso Harry Quebert



Marcus Goldman, jove escriptor d´èxit aconseguit amb la seva primera novel·la, s´ha d´enfrontar a la crisis de la página en blanc. Es veu incapaç d´escriure res, té bloqueig mental. Per això decideix anar a Aurora a visitar al seu amic, mentor i antic professor, Harry Quebert, perquè l´ajudi a sortir-se´n d´aquest entrebanc. 

Mentres està allà se n´assabenta que Harry va viure, fa 33 anys, una història d´amor amb una nena de 15 anys, Nolla Kellergan, quan aquest tenia 30. Nolla va desaparèixer un dia sense deixar rastre.
Un cop de volta a Nova York, Marcus rep una trucada de Harry, informant-lo que  Nolla ha aparegut morta, enterrada al jardí de casa seva i que ell està acusat del seu assassinat. Sense pensar s´ho torna a Aurora, per investigar qué va pasar realment i ajudar a provar la innocència de Harry.

Durant la llarga investigació,  ajudat per un policía local, Marcus anirà descobrint els fets que van succeïr aquell llunyà dia que Nolla va desaparèixer i a la vegada, escriurà un llibre, on s´explicarà el que realment va passar fa 33 anys.

Interessantíssima segona novel·la de l´escriptor JOËL DICKER, escrita a tres temps: un relata l´època que va viure Harry la seva història amb Nolla i com es va viure la seva desaparició, l´altre quan Marcus va tenir a Harry com a mestre i l´època actual. Seguint el fil d´aquests tres escenaris que van saltant en el temps, trobem una intrigant novel·la negra que no ens deixa de sorprendre fins a arribar a un final que no t´esperes en absolut.

                                 La verdad sobre el caso Harry Quebert,
                                 "La verité  sur l´affaire Harry Quebert"
                                                                      JOËL DICKER
                                Alfaguara, La campana
                                Valoració: 9