20 de maig 2014

La síndrome E



Mentres està gaudint de les seves vacances, Lucie Henebelle, tinent de policia, rep una trucada d´un ex amant que li comunica que s´ha quedat cec, mentres estava mirant una pel·lícula. Quan comencen a investigar-ho descobreixen que aquesta conté imatges subliminars ocultes que la transformen en una pel·lícula carregada d´una gran violència.
A part, una altra trucada la posa sobre l´ avís de que aquest film, està relacionat amb una sèrie de cadàvers que s´han descobert i que està investigant el comissari Franck Sharko. Així, es posa en contacte amb ell per unir forces i descobrir entre els dos tot l´entrellat que comporta aquest complicat cas.


Ja feia temps que tenia pendent llegir a l´autor FRANCK THILLIEZ. Aquesta “La síndrome E”, és la primera de la trilogia que aquest ha escrit. La veritat és que no m´ha decebut gens, al contrari, ja que m´he trobat amb una gran novel·la negra que m´ha resultat molt inquietant. A partir de la descoberta d´una pel·lícula, crea tot un cas que no et deixa gens indiferent i que página rera página, fa que la intriga vagi augmentant , fins a arribar a una inesperada resol·lució. I encara que el cas queda  pràcticament resolt, les seves últimes planes deixen un final obert que t´obliguen, amb molt de gust a seguir les pases de Lucie i Franck per continuar la seva història en la següent, “Gataca”.

              La síndrome E, "Le syndrome E", FRANCK THILLIEZ   
             Columna
             Valoració: 8