07 de desembre 2014

Los juegos del hambre



Panem està dividit en 12 districtes, abans n´eren 13, però després de la rebel·lió contra el Capitoli, aquest va quedar destruït. Arrel d´aquesta sublevació, com a càstig, cada any es celebren “els jocs de la fam”, on cada districte, sacrifica a una noia i a un noi, per què lluitin en els jocs fins a la mort. Només pot quedar un dels vint-i-quatre jugadors que hi participen.

El dia de la “collita”, s´extreuen dues paperetes dipositades en unes urnes.

Enguany serà la primera vegada que entrarà en aquest sorteig la germana petita de Katniss, Prim. Quan aquesta és seleccionada, Katniss s´ofereix com a voluntària per ocupar el seu lloc. Per la banda dels nois, la sort recaurà en Peeta. Aquests seran els dos tributs del districte 12 que juntament amb els altres joves, participaran als jocs.

Són traslladats al Capitoli on després de ser presentats i tenir uns dies d´entrenament, seran portats a l´arena, on lluitaran entre ells per la seva pròpia supervivència.

Després de molts anys de voler llegir aquesta trilogia dels “Jocs de la fam”, escrita per SUZANNE COLLINS, finalment he aconseguit el meu propòsit. 

I tot i que aquesta, està catalogada com a literatura juvenil, m´he trobat amb una obra madura, hàbilment escrita que t´atrapa des del principi i que no pots deixar de llegir fàcilment. 

Encara que ja coneixia la trama, ja que vaig caure a la temptació de veure primer la pel·lícula, cosa que no acostumo a fer mai, ja que prefereixo sempre llegir primer el llibre, us puc ben assegurar que, tot i que la versió cinematogràfica està molt ben feta i és molt fidel al llibre, la versió escrita la supera de llarg, a part que t´aporta més informació que no apareixia a la pantalla i pots conèixer millor la vida dels protagonistes.

Seguiré llegint aquesta apassionant trilogia, que continua amb la segona entrega, “En flames”, que en breu us comentaré.

                           Los juegos del hambre, "The hunger games", 
                                                                SUZANNE COLLINS
                           RBA
                           Valoració: 10