24 de setembre 2015

Grey



Després de la gran acollida de la seva trilogia, l´autora, E. L JAMES, ha publicat un quart llibre, que recull el primer llibre vist des de la perspectiva del protagonista de la història, Christian Grey.

Pels que ja vam llegir els anteriors tres llibres, ens ha servit per refrescar la memòria i conèixer el qué realment pensava i sentia Christian, quan inicia a la innocent Anastassia al seu particular món.

Com els altres, aquesta novel·la compleix el seu propòsit d´entretenir, però no ens reserva cap sorpresa, ja que l´argument, ja el coneixem i tampoc ens aporta res de nou. 

Això precisament és el que he trobat a faltar en aquest “Grey”. Amb això no vull dir que m´hagi avorrit, la manera com està escrit, amb tocs d´humor que l´autora afegeix, fa que això no passi. 

Quan llegeixes la trilogia, ja vas veient el canvi que experimenta Christian al llarg dels tres llibres, com l´efecte que li provoca Anastassia, fa que  poc a poc, vagi canviant la seva manera de ser i es pugui anar alliberant de les seves pors i traumes, però hauria estat bé que ens hagués explicat més sobre el passat de Christian, aprofitant que aquest llibre està basat en el seu punt de vista.

Espero que l´autora acabi la història, utilitzant aquest recurs de reescriure´ls des de la visió masculina. Potser ens els propers podrem conèixer més de l´enigmàtic i seductor Christian Grey, que tant ens va revolucionar quan va aparèixer dins del panorama literari.

                                                                     Grey, E.L JAMES
                                                                     Grijalbo
                                                                     Valoració: 7