01 de gener 2016

Irène



Amb “Irène”, l´autor PIERRE LEMAITRE, comença una sèrie de novel·les dins del gènere negre, que tenen com a protagonista el peculiar i metòdic inspector Camille Verhoeven que malgrat la seva escasa estatura de només 1.45m s´ha guanyat, gràcies a la seva feina meticulosa i ben feta, el respecte dels seus companys, dins del departament de policia.

Quan la seva dona Irène, està esperant el seu primer fill, s´ha d´afrontar a un cas diferent dels que fins ara ha portat, ja que després de trobar a dues noies violades i mutilades brutalment, l´equip de Verhoeven, s´adonarà que l´autor és un assassí salvatge i meticulós, que es basa en extractes de novel·les negres que després reprodueix  fidelment creant el perfecte escenari. 

Així, començarà una intensa investigació, que els portarà a la descoberta de nous crims, alguns antics i sense resoldre, que segueixen el mateix modus operandi. 

Es convertirà en un cas particularment difícil, ja que la prensa se´n farà ressó ràpidament i aixó dificultarà el curs de la investigació.

Després de descobrir aquest genial autor, és una gran satisfacció poder seguir d´aprop els seus passos.

Cada obra seva no fa res més que reafirmar-me l´increíble treball que fa en cada llibre i em deixa sempre amb ganes de seguir llegint tot el que escriu, endinsant-nos en aquest món intens dins de la novel·la negra.

                               Irène, "Travail soigné", PIERRE LEMAITRE
                               Bromera
                               Valoració: 10