15 de juny 2012

La sonrisa de las mujeres


Aurélie és la propietària de “Le temps des cerises”, encantador restaurant que es troba a París. Després de patir un desengany amorós, troba per casualitat el llibre “El somriure de les dones”, escrit per l´escriptor anglès,  Robert Miller. I és gràcies a aquest llibre que la seva vida canvia completament, torna a tenir ganes de viure i de riure, altre cop. Aleshores Aurélie decideix que vol conèixer a l´autor, per fer-li saber el bé que li ha fet el seu llibre, per això li escriu una carta, que porta directament a Éditions Opale, que és la que ha editat el llibre a França, amb l´esperança que ells li facin arribar directament a Robert Miller. Allà coneixerà a l´editor Monsieur Chabanais que li promet que així ho farà. A tot això se li sumaran un cúmul de circumstàncies que farà que sembi molt difícil portar-ho a terme.

Novel·la escrita per l´escriptor, de mare alemanya i pare francès ,  NICOLAS BARREAU. La seva manera d´anar-nos explicant  la història, fa que mantinguem un somriure a la cara, mentres estem llegint la seva obra. És senzillament deliciosa.

 M´ha fet pensar una mica, en la també meravellosa pel·lícula “Amélie”, ja que ambdues comparteixen la mateixa encisadora atmosfera.

Molt recomanable.

               La sonrisa de las mujeres, " Das lächeln der frauen",
                                                          NICOLAS BARREAU
               Espasa, Columna
               Valoració: 8