07 de setembre 2013

La tabla esmeralda



Després d´aconseguir una carta escrita durant la segona guerra mundial pel mateix Hitler, a la que fa menció del quadre “L´astròleg”, del pintor Giorgione, Konrad, ric empresari i col·leccionista d´art alemany, decideix que la seva promesa, Ana, historiadora d´art que treballa al Museo del Prado, investigui si es pot trobar l´esmentat quadre.


Aleshores, Ana es posa en contacte amb el Dr.Arnoux i se´n va cap a Paris per a començar des d´allà la seva investigació. Així descobrirà que abans de l´espoli fet pels nazis, aquest quadre formava part de la col·lecció que tenia la família Bauer. Juntament amb Arnoux sospiten, que finalment aquest quadre va pasar a mans de la filla, Sarah Bauer, després que la resta de membres de la familia fos enviada a diferents camps de concentració.


Només els cal doncs trobar un camí per arribar fins a Sarah, per saber si es cert el que ells s´imaginen que pot haver passat amb el quadre.

Però han d´anar amb compte per què no són els únics que busquen el Giorgione.


Paral·lelament coneixerem a Sarah i la seva història, a partir del moment en que ella s´escapa dels nazis, quan aquests van a casa seva i s´emporten a la seva familia.


Interessantíssima novel·la d´intriga, escrita per l´autora CARLA MONTERO, que combina l´època actual amb la que transcorre durant la segona guerra mundial a França, quan els nazis es creien els amos del món. Així recordarem aquella sinistre época, on la gent lluitava per la seva vida.

                                      La tabla esmeralda, CARLA MONTERO
                                      Plaza & Janés
                                      Valoració: 10