20 d’agost 2013

Desconfia de tothom



Quan Christine es desperta i es mira al mirall, no hi reconeix a la dona que li torna la mirada des del reflex. Qui és? No és ella, és una dona vint anys més gran que ella. Tampoc sap qui és la persona que es troba al llit dormint amb ella. Aquest home, Ben, li explicarà que és el seu marit, que va patir un accident de cotxe i a resultes d´aquest, va perdre la memòria, que té amnèsia i per això no pot recordar res. I de fet, l´endemà quan es lleva torna a tenir la mateixa sensació quan es mira de nou al mirall.

Sort que la truca el Dr.Nash i li confirma el que Ben li ha dit. També li diu que l´està tractant, sense que Ben ho sàpiga i que està fent molts progressos, que busqui el diari on hi va escrivint el que recorda.

Però Christine, poc a poc se n´adonarà que el que ella recorda i el que Ben li explica no concorda, de vegades. Al principi pensarà que són els seus records, els que la traeixen, però després veurà que Ben l´està mentint. Per què?

Inquietant i interessant novel·la d´intriga escrita per S.J WATSON, basant-se en casos reals de malalts amnèsics, tot i que la seva obra és pura ficció.
Ens va portant, a través dels records que, poc a poc va tenint Christine, a descubrir qué va passar realment i per què Ben, li amaga la veritat o menteix, quan ella el que  necessita són respostes. 

Així, pàgina rera pàgina, anem treient l´entrellat de la història, fins a arribar a saber la veritat i perquè Christine, ha de desconfiar de tothom i només fiar-se d´ella mateixa. 

                            Desconfia de tothom, "Before I go to sleep",
                                                                          S.J WATSON
                            Rosa dels vents
                            Valoració: 10