08 d’abril 2014

Cambio mis tacones por las ruedas de un tractor



Ree vol un canvi d´aires, vol provar sort a Chicago. Així deixa la seva vida a Califòrnia i a la seva parella, per començar de zero, però abans de marxar, decideix pasar un temps al seu poble natal, que està a Oklahoma.

Una nit que surt amb uns amics, coneix a un vaquer, que la deixa molt impresionada, de fet es passa tota la nit xerrant amb ell. Mentres espera a veure si aquest la truca, va matant el temps coneixent a altres homes i lidiant amb el seu ex, que sembla que no li ha quedat clar que Ree, l´ha deixat.

Al cap de bastants mesos, el vaquer, o com Ree l´anomenarà “l´home Marlboro”, per fi, la truca. Després de la primera nit que es veuen, començaran a quedar molt freqüentment, gairebé cada dia. 

Això li complicarà el seu pla establert d´anar-se´n a Chicago, ja no està  tant segura de voler marxar, per què l´home Marlboro, la fa sentir tant bé, la tracta com ningú abans ha fet i comença a enamorar-se d´ell.

Però ella es veu vivint al camp? Ella que és una dona de ciutat…

L´autora de, “Cambio mis tacones por las ruedas de un tractor”, REE DRUMMOND, és una coneguda bloguera del programa de cuina Fod Network, que sota el nom de “Pioner woman”, explicava al seu blog, com va conèixer al seu marit i com va canviar la seva vida, quan va decidir deixar enrera els seus plans i va preferir provar sort al costat del seu home Marlboro.

Al veure l´èxit que tenia el seu blog, el va convertir en aquesta novel·La autobiográfica, on anem seguint pas a pas, la relació que es va creant, entre Ree i el seu home Marlboro. Així doncs d´una manera distesa i natural, ens va explicant,  les diferències que hi ha entre ells, un home de camp, dedicat per complert a les seves feines al ranxo i ella una típica noia de ciutat.

Però la connexió i complicitat que hi ha entre ells deixa enrera aquestes diferències i tots dos segueixen la seva història particular, donant lloc a situacions molt divertides, que segur que Ree, no s´esperava mai haver de viure-les.

                    Cambio mis tacones por las ruedas de un tractor, 
                    "The pioner woman",
                         REE DRUMMOND
                    Espasa
                    Valoració: 8