22 de novembre 2014

L´altra



L´Anna, Nona i el Manel, Nel, porten un munt d´anys junts , però últimament, la seva relació trontolla. Degut a la crisi, el Nel s´ha quedat sense feina i és ella la que sosté econòmicament la vida diària. També ha de viure amb la mentida que el Nel encara treballa, ja que no vol dir a la família que està a l´atur. Ella que sempre ho sopesa i ho equilibra tot, nota com per tot això, dins seu s´està acumulant una ràbia continguda.


Però trobarà una manera de seguir endavant, serà la seva via d´escapament.


Després de la deliciosa, “Primavera, estiu, etc”, on viatjàvem al passat, als records de la infantesa, MARTA ROJALS, ens presenta en “L´altra”, la realitat que ens envolta. Potser aquesta obra no té la calidesa que tenia la seva primera novel·la, però tampoc ho és el tema del que ens parla: la crisi económica que vivim i que s´infiltra en les nostres vides i que també malauradament, en alguns casos,  minva la relació entre les parelles.

Encara que d´entrada, m´ha costat entrar a la trama, al crear uns personatges molt propers i unes situacions ben quotidianes, m´ha ajudat a apropar-me més a la història que ens explica.

                                                         "L´altra", MARTA ROJALS
                                                         La Magrana
                                                         Valoració: 7