30 de novembre 2014

Memòria d´uns ulls pintats



Germinal, que ara ja té 86 anys, ens explica indirectament, a través de les xerrades amb un director de cinema, que està buscant material per a fer una pel·lícula, com va ser la seva infància i adolescència al barri de la Barceloneta, on va compartir amb els seus amics: Joana, Mireia i David, les seves vivències i inquietuds i com tristament, els seus somnis quedaran a mig camí, ja que els esdeveniments que succeïran, no deixaran que aquests es realitzin.

Veurem com s´ho feia la gent per subsistir a aquells moments tant durs que els va tocar viure.

I enmig de tot això, Germinal i David trobaran la seva particular història d´amor.

Els que com jo, han seguit de prop la carrera artística de LLUÍS LLACH, no estem sorpresos de trobar en la seva primera novel·la, “Memòria d´uns ulls pintats”, una obra molt humana i madura, plena de sentiments i que ens ha fet emocionar, talment com ho fan les lletres de les seves cançons. 

Amb ella, recordarem una de les èpoques més dures de la història de Catalunya, que abarcarà des de la proclamació de la República, passant també per la Guerra Civil, la batalla de l´Ebre i arribarà fins a la posguerra, per continuar fins als nostres dies.

I malgrat tot, també hi trobarem una història d´amor. Veurem com aquesta va evolucionant, ja que en un primer moment, els nostres protagonistes pensen que allò que senten és fruit d´una gran amistat, fins que descobriran que no, que és amor.

                               "Memòria d´uns ulls pintats", LLUÍS LLACH
                               Empúries
                               Valoració: 10