28 de gener 2015

Edenbrooke



Quan la mare de Marianne i Cecily mor en un accident, el pare d´aquestes abans de marxar a França, per pasar allà el dol, les envia a viure amb diferents familiars. Cecily se´n va a casa d´una tieta que resideix a Londres, on disfrutarà de l´agitada vida de la ciutat, mentres que Marianne, és enviada a la tranquil·litat de Bath amb la seva àvia, on s´avorrirà d´allò més.


Però sembla que la seva sort canviarà quan es convidada per Lady Caroline, juntament amb Cecily, a passar un temporada a Edenbrooke.


Encara que la seva arribada és una mica accidentada, ja que de camí el seu carruatge és assaltat i li disparen al cotxer, troba ajuda a una posada gràcies a un misteriós cavaller, que la proveirà d´un nou medi de transport i donarà avís a Lady Caroline, del que ha succeït.


Un cop a Edenbrooke, tot comença a millorar. A més, també tindrà la oportunitat de gaudir de la companyia dels Windham, sobretot de Philip. Entre ells, naixerà una complicitat que derivarà a una amistat de les que feia temps que Marianne no tenia. Però será només això o el destí li reserva alguna sorpresa més?  


Sempre m´han agradat les novel·les d´època i haig de dir que aquesta “Edenbrooke”, m´ha sorprés gratament. JULIANNE DONALDSON, ha escrit una obra en la que barreja humor, romanticisme i un mica d´intriga que fan pensar amb escritores com JANE AUSTEN, per mi la millor dins d´aquest tipus de gènere. 


Esperem que l´autora, després d´aquest primer llibre, segueixi la seva trajectòria literària tant bé com ha començat. 

                                        Edenbrooke, JULIANNE DONALDSON
                                        Libros de seda
                                        Valoració: 10