16 de gener 2015

Sinsajo



Quan Katniss es recupera dels últims jocs de la fam, se n´assabenta que mentres ells estaven participant-hi, el districte 12 va ser destruït i els rebels, els quals aconsegueixen salvar-la a ella, a Finnick i a Beete, han creat de nou el districte 13, que és on ara viuen tots.


Aquí tot es regeix per normes, és molt diferent del seu anterior districte.


Tots esperen d´ella que es converteixi en la escollida líder i que lluiti amb els rebels per derrocar al Capitoli, ella consenteix a canvi que ajudin a alliberar als demés supervivents dels jocs que han estat empresonats al Capitoli i que se´ls accepti al districte 13 sense cap penalització.


Sobretot ho fa per Peeta, ja que a ulls de la gent del 13, s´ha convertit en un  traïdor, però ella que el coneix sap que deu estar sota els efectes de la tortura.


Així, la seva nova missió serà alliberar a Peeta, Johanna i Enobria i després matar a Snow.


Últim llibre amb el que finalitza la trilogia dels jocs de la fam.


Després del ritme trepidant de les dues primeres entregues en aquest tercer aquest baixa una mica, però no deixa de ser interessant veure tot el procés per destruir el poder del Capitoli. També veiem l´evolució de Katniss, després de tot el que ha passat, se n´adona que ella ja no és la mateixa i que degut a les circumstàncies ha hagut de canviar per poder sobreviure.


S´haurà d´afrontar a nous perills i sobretot intentar recuperar al Peeta que ella coneixia, ja que després de les tortures sofertes al Capitoli, és un complet desconegut.


Ara ja puc donar la raó a tots aquells que em deien que “Els jocs de la fam”, eren tant bons. M´han encantat. He trobat que per estar catalogats com a literatura juvenil, és una obra molt madura, molt ben escrita i sobretot molt addictiva. Molt recomenable. 

                               Sinsajo, "Mockinjay", SUZANNE COLLINS
                               RBA
                               Valoració: 10