03 de febrer 2015

La piel dorada



Viena 1904. S´estan cometent una sèrie d´assassinats a la ciutat, totes les víctimes són models joves que estaven refent la seva anterior vida de prostitució, gràcies a pertànyer a La Maison des Mannequins, comuna creada per Inés, segons diuen, la dona més bella de Viena.

L´encarregat de descobrir el culpable d´aquests crims, és l´inspector Karl Sehlackman, el qual té davant seu un dels casos més difícils dins la seva carrera policial, ja que totes les pistes el condueixen primer cap al seu amic de la infantesa, Hugo Von Ebenthal i després a la enigmàtica Inés.

Però ell no defallirà en la seva recerca cap al veritable autor dels crims, ja que encara que els dos posibles culpables semblen tenir els motius i les proves en contra d´ells, no vol creure que cap d´ells dos sigui el veritable culpable d´aquests crims tant violents.

Així, seguirà endavant amb la seva investigació, endinsant-se en l´ambient de luxe i d´art de Viena, però també provarà de trobar altres incriminacions en les zones dels baixos fons de la ciutat. 

CARLA MONTERO, en la seva tercera novel·la, “La piel dorada”, ens transportarà a la Viena de principis del segle XX, on es centrarà a la vida de les models tant dels artistes d´art com dels fotògrafs, presentant-nos una Viena a la vegada luxosa i decadent. 

Amb uns tocs de novel·la negra, poc a poc anirà, desembolicant el cas amb la elegància que la caracteritza.

Encara que per a mi, la seva millor obra, de moment, sempre serà, “La tabla esmeralda”, aquesta última també té el seu encant, ja que recrea a la perfecció la real vida de les models, admirades per uns i envejades pels altres, però que no sempre tenien una vida fàcil per aconseguir seguir endavant dins del seu aparent món de luxe i glamour.  

                                              La piel dorada, CARLA MONTERO
                                              Plaza & Janés
                                              Valoració: 8