10 de juliol 2016

El silencio de la ciudad blanca



Fa uns anys, uns terribles crims van commocionar la ciutat de Gasteiz. Quan queden pocs dies perquè el suposat autor d´aquests surti de la presó, on s´hi ha passat 20 anys, sembla que aquests es tornen a repetir. S´iniciarà una investigació per saber si els crims que s´estan cometent ara, són obra d´un que els copia o és el mateix criminal que des de la presó dóna ordres per què algú els cometi.


L´inspector Unai López de Ayala, juntament amb la seva companya Estíbaliz i la nova subcomissaria seran els encarregats de resoldre el cas. Però aquesta investigació cada cop es farà més dura i personal, ja que hi ha una gran càrrega emocional que enfrontarà a l´equip que la dur a terme.


Interessant i adictiva novel·la aquesta “El silencio de la ciudad blanca”, escrita per EVA Gª SÁENZ DE URTURI, on a l´igual que va fer DOLORES REDONDO, barreja la novel·la negra amb la mitologia i les llegendes del Pais Basc.


És una obra que et manté en suspens, fent les teves pròpies conjetures de qui pot ser l´assassí i per què està cometent aquests crims utilitzant elements rituals i propers a la història mitológica del lloc. 


M´agrada veure com cada vegada són més les autores que s´atreveixen a escriure novel·la negra  i que aconsegueixen fer-se amb un merescut lloc dins d´aquest génere.


                                                 El silencio de la ciudad blanca,
                                                       EVA Gª SÁENZ DE URTURI
                                                 Planeta
                                                 Valoració: 10