02 de desembre 2018

El país escondido

Maggie és una nena tímida, que després que la seva mare l´abandonés quan era un bebé, viu amb el seu avi. Però últimament l´avi ja no està gaire bé, pateix demència senil i les assistentes del servei social, que coneixen aquesta situació, els podrien separar.

Aleshores Maggie pensa que el millor seria que trobessin a la seva mare, perquè això no passi, Al trobar una paperina de droga, anirà per les zones de Bilbao que en venen, per veure si algú coneixia a la seva mare.

En aquesta aventura, no estarà sola, a part de l´avi, també tindrà l´ajuda d´un nen que és veí seu i del fantasma que viu a la paret i a més, compta amb el poder que creu que tenen els seus rotuladors, on el que ella dibuixa es fa realitat.

"El país escondido" de MARTÍN ABRISKETA, és un conte que ens fa conèixer una època i una realitat del Bilbao dels anys vuitanta, coneguda com els anys del plom, on les drogues i els atemptats, era el més normal del dia a dia, però que queda minimitzat per la visió que té Maggie de la vida que l´envolta, creant-se un món paral·lel ple de fantasia i imaginació, que la fa seguir endavant, enfrontant-se al que realment li ha tocat viure.

Així la novel·la de MARTÍN ABRISKETA, és una combinació entre la duresa d´aquells temps i la mirada tendra i innocent de la seva protagonista.


                                    El país escondido, MARTÍN ABRISKETA
                                    Planeta
                                    Valoració: 9