26 de novembre 2018

Los señores del tiempo

La investigació que estan portant, en aquests moments, Unai i el seu equip, la desaparició de dues germanes, coincideix amb la presentació del llibre "Los señores del tiempo", una novel·la històrica ambientada en la Vitoria de l´edat mitjana, de la que se´n desconeix l´autor, ja que està publicada sota el pseudònim de Diego Veilaz.

Es cometran més assassinats que són idèntics als que surten a la novel·la, així és que Unai i els seus s´enfrenten a algú que es basa en "Los señores del tiempo", per cometre els seus crims.

El curs de la investigació els portarà fins a Ramiro Alvar, últim descendent dels Nograro, que sembla que té el mateix transtorn d´identitat múltiple, que durant anys han patit els membres de la seva família, fet que farà que la resol·lució del cas es torni més complicada.

Aquesta és la última entrega que completa la trilogia de la ciudad blanca, que començava amb "El silencio de la ciudad blanca" i continuava amb "Los ritos del agua". En aquesta "Los señores del tiempo", l´autora ha volgut combinar dos gèneres en una mateixa obra. Per una part, trobem com a base la novel·la negra, en la època actual, i la novel·la històrica, en els capítols que s´inclouen de "Los señores del tiempo" i així paral·lelament es van succeint les dues històries a lo llarg del llibre.

Per a mi aquesta ha estat la més fluixa de les tres, potser per incloure precisament aquets capítols de novel·la històrica, que a vegades se´m feien una mica pesats.


                    Los señores del tiempo, EVA Gª SÁENZ DE URTURI
                    Planeta
                    Valoració: 8