10 de novembre 2011

El ejército furioso


Última novel·la de l´escriptora francesa, FRED VARGAS, amb la que ens retrobem amb el seu particular comissari Adamsberg. En aquest llibre s´ha d´enfrontar amb la llegenda de l´exèrcit furiós, una armada de morts vivents que aprofiten la seva marxa per endur-se, al seu pas, a tota l´escòria que troben, tant és així, que la gent que camina amb ells, acaba morta al cap d´un temps. Només Lina, pot veure a aquest exèrcit, també anomenat la Mesnada Hellequin, així com als que l´acompanyen, males persones que formen part de la seva comunitat.
Adamsberg resoldrà el cas amb l´ajuda de la policia local i els seus habituals col·laboradors. El seu fill l´ajudarà amb un altre cas, per què com sempre, n´hi ha més d´un en els llibres d´aquesta escriptora.
El que més m´agrada dels llibres de FRED VARGAS, és el petit món que ha creat, començant pel seu comissari Adamsberg i la seva peculiar i efectiva manera de resoldre els seus casos, basada en el seu instint i en la percepció de fets i detalls que als demés ens passarien per alt i seguint amb els altres personatges: els companys del comissari units per les seves diferents idiosincràcies amb les que hi conviuen tots i també el seu veí, peculiar, com el propi comissari.Tots junts formen una gran familia que, a mida que vas llegint els llibres de FRED VARGAS, van tornant-se, m´atreviria a dir, “entranyables”.

              El ejército furioso "L´armée furieuse", FRED VARGAS
              Siruela
              Valoració:9