28 de novembre 2011

Els ulls grocs dels cocodrils


Primera entrega de la trilogia que ha escrit KATHERINE PANCOL. En ella coneixem a Joséphine, la protagonista, recentment separada del seu marit Antoine, el qual al cap d´uns mesos, se´n va a treballar a l´Àfrica com a capatàs d´una granja de cocodrils, acompanyat de la seva nova parella Mylène, deixant sola a Josephine al càrrec de les filles que han tingut junts, Hortense i Zoé. El món se li ve a sobre, ja que ella no disposa de gaires recursos econòmics per fer-ho, però gràcies al seu cunyat, Philippe i a una proposta que li fa la seva germana Iris, tirarà endavant, ajudada també per la seva misteriosa amiga i veïna, Shirley. La Joséphine és una dona que durant tota la seva vida s´ha sentit com en un segon pla, ignorada per tothom, no té confiança en sí mateixa, però davant de tots els nous esdeveniments, poc a poc sense adonar- se´n, començarà a canviar i anirà millorant la seva vida.
KATHERINE PANCOL ens presenta una obra molt ben escrita, molt tendra i humana amb un conjunt de personatges molt ben trobats que conviuen tots junts i que van formant aquesta història de la que, de seguida, en quedes atrapat.
Feia molt temps que volia llegir aquest llibre i l´espera ha sigut satisfactòria, per què m´ha agradat moltíssim, no veig el moment de continuar la història llegint els dos que la completa.

Els ulls grocs dels cocodrils " Les yeux jaunes des cocodriles",
                                                               KATHERINE PANCOL
La butxaca, Columna
La esfera de los libros
Valoració:10