23 de setembre 2012

La útlima vez que vi París


Claire porta una vida regalada a Manhattan, però quan veu amenaçada la seva vida, decideix fugir a París, pensant-se que podrà trobar consol en els braços d´un antic amant, Laurent, i portar una vida còmoda i plena de glamour al seu costat. Però quan hi arriba s´adona que la realitat es molt diferent a la que s´esperava. París està plena de nazis i la gent lluita per la seva supervivència. 
Acabarà treballant a una floristeria regentada per Madame Palain. Quan Laurent la convida a una festa, coneix a Odette, membre de la resitència, que la convenç perquè col·labori amb ells, ja que la seva feina li permet entrar als hotels on els nazis s´han instal·lat, sense despertar sospites. Poc a poc es convertirà en una eficient espia. Juntament amb el misteriòs i atractiu anglès membre de la resistència, Thomas Grey, haurà d´abandonar París per salvaguardar la seva vida, de nou, i de pas ajudar-lo a fer sortir del país a tres persones perseguides pels nazis.

Primera obra de LYNN SHEENE, que ha escrit una trepidant novel·la d´espies amb uns tocs de romanticisme. Recrea molt bé l´ambient d´aquella segona guerra mundial, on els nazis ocupaven europa i atemorien a la gent. M´ha fet pensar en una sèrie emesa fa anys, “Wish me luck”, on valentes dones angleses, s´unien a la resistència per poder lluitar contra ells i acabar amb el seu regnat de terror.

            La última vez que vi París, "The last time I saw Paris",
                                                                       LYNN SHEENE
            Planeta
            Valoració: 9