24 de novembre 2013

Ulls de gel



Es troba mort a Jaume Bernat, arrendatari i propietari de moltes terres del poble. Immediatament totes les proves acusen a Dana Prats, la veterinària del poble. Es ben sabut per tothom, que ambdues famílies sempre han mantingut una gran rivalitat entre elles, degut a les terres. Després de la mort de l´àvia de la Dana, aquesta pateix problemes econòmics, així que la mort de Jaume, l´afavoreix. Però ella es manté en la seva innocència. Veient que ni la policia la creu, avisa a la seva millor amiga, l´advocada Kate Salas, perquè l´ajudi.

Kate ja fa un temps que va deixar el poble per instal·lar-se a Barcelona i començar a treballar per un buffet del que ara n´és sòcia. 

Quan Dana l´avisa no dubta en tornar al poble per descobrir que ha passat. Igualment ja havia de pujar-hi, per la festa d´aniversari del seu avi, l´excomissari Salas, pensa que amb uns dies n´hi haurà prou, però un cop allà, s´adona que malgastarà més temps del que ella creia i veient la ineficàcia del sergent Silva, amic del seu germà Miquel, decidirà iniciar una investigació pel seu compte, que la portarà a remoure records de moltes persones del poble.

Haig de felicitar a l´autora, CAROLINA SOLÉ, perquè per ser la seva primera  incursió literària, ha creat una història sòlida, molt ben estructurada, amb uns bons personatges, que manté la intriga durant tota la novel·la.
Espero que segueixi escrivint i pugui mantenir el llistó ben alt, després d´aquesta, “Ulls de gel”.

                                                   Ulls de gel, CAROLINA SOLÉ
                                                   Columna, Planeta
                                                   Valoració: 8