28 de gener 2014

El legado en los huesos



Abans de tenir al seu fill Ibai, Amaia va al judici contra Jason Medina inculpat per la mort i violació de la seva fillastra. Però aquest no s´arriba a celebrar, ja que l´imputat es suicida als lavabos del jutjat deixant-li un missatge a Amaia on hi ha escrit la paraula “Tarttalo”.

Després de la seva maternitat, Amaia es reincorpora a la seva vida policial per a investigar unes profanacions a una esglèsia. Però aquesta no será la seva única investigació. El comisari Padua troba un nou cas d´un pres que després de cometre un assassinat similar al que va perpretar Jason Medina, acaba suicidant-se després d´haver escrit a la paret de la seva cel·la, altre cop la paraula “Tarttalo”. 

Comencen a investigar aquestes “casualitats” i descobriran nous fets que involucren a Amaia personalment, fent-li haver de recordar novament el seu passat.

I de nou DOLORES REDONDO, ens sumergeix a un nou i inquietant cas, en el que també ens dóna a conèixer més informació sobre el passat d´Amaia, el qual ella desconeixia completament  i que serà vital tant per la investigació com per a la resolució del cas.

Més intensa que la primera part de la trilogia que DOLORES REDONDO està escrivint , aquesta “Legado en los huesos”, ens va endinsant a una història que tenint  com a fons el vall de Baztán, juga molt favorablement amb els elements de la novel·la negra, que aquesta autora tant bé sap combinar amb la mitologia vasco-navarresa, donant a les seves obres un caire màgic i dinàmic.

A l´espera restem de la tercera part d´aquesta interessant trilogia que tant bé va començar amb aquella “El guardián invisible”

                         El legado en los huesos, DOLORES REDONDO
                         Destino
                         Valoració: 10