12 de gener 2014

L´hivern del comissari Ricciardi



El tenor Arnaldo Vezzi ha estat assassinat al teatre de l´òpera. Quan arriba la policia, troba el cos al seu camerino, el qual estava tancat per dins, però la finestra està oberta. Tot sembla indicar que l´assassí va fugir per ella.

L´encarregat de resoldre el cas és el comissari Ricciardi, el qual té la particularitat de veure i sentir les últimes paraules dels morts que investiga, així com també el dolor que experimenten i que posteriormente ell també acaba sentint.

Amb l´ajuda del seu ajudant el sergent Maione i del testimoni del capellà del poble tiraran endavant la seva investigació.

MAURIZO DE GIOVANNI, ens presenta una sèrie de novel·les, ambientades al Nàpols dels anys trenta, que tenen com a protagonista al comissari Ricciardi, home solitari, que ha de viure amb el seu do per veure els últims moments dels morts. Altres personatges són el seu Fidel ajudant Maione, la seva tata Rosa que el cuida i la seva veïna Enrica, de la que està secretament enamorat. Tots ells interpreten a la perfecció el seu paper en les obres d´aquesta sèrie del comissari Ricciardi que comença amb aquest “hivern del comissari Ricciardi”, que barrejant el romanticisme i la novel·la negra, tenen com a resultat una entranyable novel·la. 

 
L´hivern del comissari Ricciardi,
"Il senso del dolore. L´inverno del comisario Ricciardi",
MAURIZIO DE GIOVANNI
La campana
Valoració: 8