19 de març 2016

Un cadàver entre plato y plato



Xavier Kieffer, és un gran xef que no ambiciona tenir estrelles al seu restaurant, ell prefereix dedicar-se a la cuina tradicional i no haver de soportar la gran presió que comporta haver de treballar per a aconseguir-les i mantenir-les. 

Per això, quan apareix al seu restaurant de Luxemburg, “Deux Églises”, un crític gastrònomic de la guía Gabin, no entén qué fa allà. Però això no será el pitjor, després de menjar-se el primer plat, l´home cau mort enmig del seu restaurant.

Xavier començarà una investigació pel seu compte, per saber qué ha passat.

TOM HILLENBRAD, autor d´aquesta “Un cadáver entre plato y plato”, ens presenta una obra correcta, ambientada al món gastronòmic, amb alguns tocs de novel·la negra.

És una llàstima, que l´autor prefereixi centrar-se més en l´entramat del món culinari i la corrupció que existeix dins de les grans empreses d´alimentació, abans que dedicar-se més en potenciar la intriga, crec que això li resta dinamisme a l´obra, ja que la part on el xef es converteix en investigador és el millor de la novel·la.

                                              Un cadáver entre plato y plato, 
                                                       "Ein kulinarischer krimi",
                                                                  TOM HILLENBRAND
                                              Debolsillo
                                              Valoració: 6