26 de març 2015

La gente feliz lee y toma café



Diane queda devastada quan moren en un accident de cotxe, el seu marit Colin i la seva filla Clara. No té esma per fer res i es passa els dies al seu pis de Paris. No surt ni per anar a treballar al seu cafè literari “La gent que és feliç llegeix i pren cafè”, negoci que comparteix amb el seu amic Fèlix, que és l´únic que es va passant per casa seva per veure com es troba. 

Però Diane no es recupera, cada dia està més deprimida. Quan ja ha passat un any del succés, Fèlix li suggereix que se´n vagin de viatge tots dos, que li anirà bé un canvi d´aires. Al principi la idea no li agrada gaire, però després decideix anar- se´n, però hi vol anar sola. Així podrà seguir amb el seu abatiment ben lluny de Paris, sense tenir les interrupcions de Fèlix. 

Així és que lloga un cottage a un poblet perdut d´Irlanda, anomenat Mulranny. Els seus habitants són tots molt amables, exceptuant el seu veí Edward,  que és un irlandès molt esquerp.

AGNÈS MARTIN-LUGAND, ha escrit una novel·la deliciosa i senzilla. És una història tendre, amb moments divertits i real com la vida mateixa. El canvi d´escenari, fa meravelles a Diane, veiem com va evolucionant  i poc a poc torna a integrar-se amb la gent que l´envolta i així poc a poc va sortint del pou on havia caigut després de la seva perdúa. I va tornant a ser ella mateixa.

                            La gente feliz lee y toma café, 
                           "Les gens heureux lisent et boivent du café",
                                                       AGNÈS MARTIN-LUGAND
                           Alfaguara
                           Valoració: 10