20 de març 2013

Donde nadie te encuentre


El psiquiatra francès Lucien Nourissier, després de llegir l´article escrit pel periodista Carlos Infante, en el que parla sobre l´enigmàtica “Pastora”, decideix contactar amb ell, per poder fer un estudi psicològic sobre aquesta persona, de la qual només se´n sap que va pertànyer al maquis i de la que es desconeix realment quina era la seva verdadera sexualitat, per molts era una dona, però per altres era un home. Viatja a Barcelona i arriben a un acord per portar a terme aquest propòsit.
        
Encara que al principi la seva relació és una mica tensa, ja que són molt diferents, poc a poc naixerà entre ells una gran amistat. Amb els contactes de Carlos aniran avançant en la seva investigació, no sempre la informació rebuda els ajuda, però els pot més les ganes de descobrir els diferents aspectes tant psicològics com personals de “La Pastora”, que no pas els seus petits fracasos.

L´autora ALICIA GIMÉNEZ BARTLET, combina realitat amb el personatge de “La Pastora”, i ficció, creant els protagonistes Lucien i Carlos, per formar una obra que ens endinsa a l´Espanya franquista on la guàrdia civil, per un costat i els components del maquis per l´altre, lluiten en un país ple de misèries i injustícies que formen el dia a dia de la seva gent.

Ajudada per les declaracions en primera persona de “La Pastora”, ens podem fer una idea del que va viure aquesta i de la crua realitat que l´envoltava. És un testimoni més d´un país en decadència que volia millorar, però que tenia un llarg camí per poder aconseguir-ho.   

            Donde nadie te encuentre, ALICIA GIMÉNEZ  BARTLET
            Destino
            Valoració: 8