29 de març 2013

La primera luz de la mañana


Elena és una dona casada, cansada de la seva rutina matrimonial, s´està distanciant de Paolo, la seva parella, però no sap, ni té ganes, de com seguir endavant amb el seu matrimoni. Tot això canviarà quan, durant una reunió de feina, coneixerà a un home. Després d´uns moments de dubte, tindrà una aventura amb ell. Aquest home, la fa sentir viva, desitjada altre cop, deixa sortir del seu interior, la dona que és Elena realment, una dona segura de si mateixa i de la seva sexualitat, ara magnificada per la intensa relació que viuran tots dos. Es donarà compte que pot tornar a gaudir del sexe, que fins ara tenia una mica aparcat i del que no podia gaudir plenament, arribant a pensar inclús, que ella tenia la culpa, que aquest no funcionés amb Paolo.

Tot això li farà repensar-se la seva vida amb Paolo, imaginant-se una vida plena amb l´home que l´ha fet reviure, després de tant temps ignorada.

Amb la novel·la, “La primera luz de la mañana”, veiem com FAVIO VOLO, ha madurat com a escriptor, res a veure, amb aquella anterior, “Un día más”.
En aquesta obra, ens presenta l´evolució d´Elena, combinant els pensaments d´aquesta, reflectits en el diari que ella escriu, amb la història que ens explica. Tot això, unit al relat de les trobades sexuals, entre Elena i el seu amant,li dóna un cert dinamisme a l´obra i ens ajuda a veure el desenvolupament de la protagonista, que comença sent una persona grisa, trista i apagada, per convertir-se en una dona confiada, segura i feliç, que pot deixar enrere aquest passat que tant l´oprimia i disgustava.

      La primera luz de la mañana, "Le prime luci del mattino",
                                                                         FAVIO VOLO
      Plaza & Janés
      Valoració: 8