07 de març 2013

Hija de humo y hueso


“Hija de humo y hueso”, és la història de Karou, que viu a cavall de dos mons: el dels humans a Praga, on ella i la seva amiga Zuzana són estudiants d´art, però també pertany al món de les quimeres, envoltada de criatures que són la seva família, fent encàrrecs per a Brimstone, el qual la va adoptar al nèixer. La gent que la coneix pensa que és una noia excéntrica, rara, però ella voldria saber qui és realment, ja que, a vegades sent una buidor interior. Així convivint entre els dos mons va passant els dies, fins que un dia coneix a un àngel , Akiva, que en un principi la vol matar, però després aquest canvia de parer, perquè li recorda a algú que va conèixer al passat. I és llavors, quan vol saber més coses de Karou, qui és aquesta noia? Per què vol salvar-la? Si els seus instints li fan veure que és la seva enemiga. Quan per fi es troben de nou, només vol protegir-la, quan els seus companys serafins volen acabar amb ella.

Karou també se sent diferent quan està a prop d´Akiva i no és només per què sigui la criatura més bella que hagi vist mai, s´adonarà que s´està enamorant d´ell, de la mateixa manera que Akiva ho està d´ella. Són ells dos contra el món. Un món que està en guerra i on ells dos han de coexistir i intentar aconseguir la pau.

Espléndida novel·la  on LAINI TAYLOR, amb la seva gran imaginació ens fa viatjar, a través d´aquests dos mons paral·lels, el nostre i el seu en el hi ha creat tot un imaginari ple de personatges i criatures fantàstiques que conviuen junts. A tot això hi afegeix la gran història d´amor entre Karou i Akiva, que es remonta al passat i torna a repetir-se de nou al present.

          Hija de humo y hueso, "Daughter of smoke and bone",
                                              LAINI TAYLOR
          Alfaguara
          Valoració: 10